16 May 2012

Küme Düşmemesi Gerekenler # Dariusz Dudka

Son birkaç yılda olduğu gibi bu sene de küme düşen ekipler arasında beklenmedik takımlar var.Bunlardan biri Fransa'nın AJ Auxerre takımı.
Bir zamanlar Djibril Cisse'li Oliver Kapo'lu hatta geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Auxerre bu sezon küme düşen ilk takım oldu.Takımda geçtiğimiz sezon baya bir yaprak dökümü yaşanmıştı ancak birkaç önemli isim takımı bırakmadı bunlardan bazıları; Beşiktaş'tan tanıdığımız Edouard Cisse ve Polonyalı milli oyuncu Dudka.
Bu yazımda Dudka'yı genel hatlarıyla sizlere tanıtmayı amaçlıyorum.Kendisi Auxerre'nin küme düşmesi ile boşa çıktı yani bonservisi elinde.Halihazırda Polonya'nın Euro 2012 kadrosuna seçilmiş durumda.

Dariusz Dudka kimdir?
Tam Adı: Dariusz Dudka
Uyruk : Polonya
Mevki : Stoper - Bek - Ön Libero - Ortasaha (Orta)
Yaş : 28 (1983)
Kulüp : AJ Auxerre
Değeri : 2,5 Milyon Euro - Bonservissiz
Milli Takım : 61 Maç 2 Gol

Neden Dariusz Dudka ? 

Dudka öncelikle defansif olarak çok yönlü bir oyuncu.Stoper asıllı ön libero oynuyor.Bu nedenle stopere de sağ ve sol beke de ortasahanın ortasında da görev verilse,  görevini yerine getirebilen bir joker.Oynadığı mevkide sırıtmaması Dudka ve takımı için büyük bir avantaj.

Ayrıca Dudka geriden oyun kurup defansif anlamda takıma liderlik edebilen bir oyuncu.Uzaktan sert şutları ve frikikleri ile de takımına ekstra katkıda bulunabiliyor.Dudka'nın tek eksisi zaman zaman ağır kalabiliyor ancak bu ligimize nazaran pek sorun olabilecek boyutta değil.Zira Dudka Fransa'nın -küme düşmüş bile olsa- ortalama üstü bir takımında her maça 11de başlayarak 4.sezonunu tamamlamış ve milli takımında 61 maça çıkmış durumda.Bu standartta bir oyuncu için kesenin ağzını açmak ve Euro 2012 başlamadan kapmak gerekir.


Bana İstatistikle Gel Arkadaşım Diyorsanız ; 
  • 2008 - 2009 37 Maç 1 Gol 1 Asist
  • 2009 - 2010 22 Maç 1 Asist
  • 2010 - 2011 38 Maç 4 Gol 3 Asist
  • 2011 - 2012 36 Maç 4 Gol 3 Asist
Dudka'nın PSG'ye attığı frikik golü ; 



0 yorum:

  © Blogger template 'iNY' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP