27 Haz 2015

Göztepe'nin Vizyonu Üzerine

Geçtiğimiz sezon TFF 2. Lig Kırmızı Grup'u şampiyon olarak tamamlayan Göztepe transfer dönemine de hızlı bir giriş yaptı. Ancak Göztepe'nin bu sezon izlediği transfer politikasından görüyoruz ki transferler her Türk takımının lig yükseldikten sonra sil baştan o lige yetecek bir kadro kurmasından ibaret değil, geleceğe. Süper Lig'e dönük, sistem oturtmaya çalışan bir vizyon içeriyor.


Geçmiş tecrübelerden ders çıkarılması sevindirici, çünkü bu takım yıllarca "parayı basıp topçu getirme" düşüncesiyle 3-4 yıldır süründü, ah-vah ettirdi. Bu kadar olaydan sonra yeni başkanla birlikte bir-iki adım sonrasını görerek adım atmaya başladı ve Metin Diyadin ile anlaştı. Ayrıca Göztepe'nin çocuğu olan Mehmet Sepil'in taraftarla bütünleşmesi, oluşan aile görüntüsü hem Göztepe, hem de Türk futbolu adına çok güzel şeyler. Takıma yeni vizyon katan başkan Mehmet Sepil ve Metin Diyadin'e attıkları bu güzel adımlardan dolayı teşekkür etmek lazım. Taraftar her sene bir üst lig istemiyor, bu süreklilik de arz etmez zaten. Kalıcı olarak başarı elde etmek için tohumları ekmek, sonra semeresini beklemek lazım. Paralar yağdırıp hemen Süper Lig'e çıkmaktansa mantalitenizi, kadronuzu, altyapınızı, ekonomik yapınızı, tesislerinizi oturtarak yola çıkmak kalıcılığı sağlayacaktır. Başarıya ulaşır veya ulaşmaz Sepil-Diyadin işbirliği ama güzel tohumlar ektiği şüphesiz. Bu vizyona dönük transferler de yapılmaya başlandı ama bunu ayrı bir yazı olarak ele alacağım.

Ayrıca Göztepe'nin hedefleri sadece futbolda değil. Hentbolda da Süper Lig'de kalıcı olmak isteniyor, hatta diğer branşlarda da aktif takımlar kurulmak istendiği, hatta voleybol ve bayan basketbol için Konak Belediyespor'un haklarının alınmak istendiği biliniyor. Bir zamanlar hentbol takımına "Göztepe Hentbol Yaşayacak" projesiyle 1 TL ye piksel satan taraftarın mücadelesinin boşa çıkmamış olması ne güzel şey!


0 yorum:

  © Blogger template 'iNY' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP