13 Mar 2012

Bank Asya'da Haftanın Özeti #25.Hafta

Haftanın bitişiyle genel olarak bakacak olursak ligin alt kısmının puanları aldığı, ilk üç sıranın biraz daha sıyrıldığı, orta sıraların ise puan kaybı yaşadığı bir fikstürü atlattık.Haftanın en kritik maçı olarak lanse edilen Akhisar - Elazığ maçından ziyade haftaya Adanaspor - Sakaryaspor maçı damgasını vurdu.Ayrıca küme düştü denilen İstanbul Güngörenspor'un Tavşanlı Linyitspor'u yenmesi de Tavşanlı'dan ikinci hocanın gitmesine neden oldu.
Haftanın Kazananı : Adanaspor
 Play-off yarışı veren takımların çoğunun puan kaybettiği haftada, en büyük kazancı Adanaspor sağladı.Geçtiğimiz hafta potaya biraz daha uzak olan turuncu-beyazlılar üstündeki üç, altındaki beş takımın puan kaybetmesi ile aradan sıyrıldı ve üst sıraları, hatta play off u yakaladı.
Haftanın Kaybedeni : Sakaryaspor
Zor günler geçiren Sakaryaspor'un, Giresun'un 3 puan kazandığı hafta, hatta rakiplerinin çoğunun 3 puan aldığı haftada kümede kalma umutlarını kalan 9 haftaya aktarabilmesi için mutlak 3 puan alması gereken bir maçtı.Taraftarın Tatangalar'a desteği büyüktü.Ancak başaramadılar ve Adana ilk yarıda sonuca gitti. 

Haftanın  Mücadelesi : Giresunspor - Kayseri Erciyesspor

Hafta başında haftanın en kritik mücadelesi Akhisar Belediyespor ile Elazığspor'un arasında geçeceği bekleniyordu.Ancak bu maçta beklediğimiz mücadeleyi göremedik.Haftanın mücadelesi Giresun'da yoğun yağmur ve rüzgar altında oynandı.Giresunspor geçen hafta Kasımpaşa'yı adeta elinden kaçırmıştı ancak hakettiğini bu hafta müthiş bir mücadele ve geri dönüşle kazandı.1-0 geriye düşmesine karşın kıran kırana bir karşılaşma oynayan Giresunspor karşılığını 90 dakika sonunda 3 puanla aldı.Tabi Insa Sylla'nın kırmızı kart görüşünün de bunda etkili olduğunu belirtmek gerek.
Haftanın Plasesi : Sonuca Gitmesini Bilenler : Kasımpaşa - Konya

Ligde "öyle yada böyle" sonuca gitmesini bilen ve 1-0 lık serilerle kazanmaya devam eden iki ekip; Kasımpaşa ve Konyaspor.Sahada o gün iyi veya kötü olsunlar puanı almasını iyi biliyorlar.Bu yüzden puan tablosunda da ardardalar.Lider Elazığ'ın altlarındaki ve en yakın takipçileri olan Akhisar Bld. ile oynadığı maçtan beraberliğin çıktığı hafta, puan kaybı yaşamayarak hem Kasımpaşa Elazığ'a nefesini ensesinde hissettirdi, hem de Konya Akhisar ile arayı açtı.

Haftanın Futbolcusu : Emrah Kol (İstanbul Güngören)

Küme düştü denilen Güngörenspor'u attığı ve hazırladığı birer golle ve muhteşem mücadelesiye sırtlayan Emrah Kol kuşkusuz haftanın bireysel olarak en büyük başarısını gösterdi.


Haftanın Golü : Kingsley Taiwo (TKİ Tavşanlı Linyitspor)  

Semavi'nin ortasını müthiş bir voleyle adeta nokta atışı atan Kingsley Taiwo, bu güzel vuruşla Tavşanlı ekibini 1-0 öne geçirmişti.
Maçın Özetini İzlemek İçin Tıklayınız

Kısa Kısa..
  • Denizlispor yine şanssız bir şekilde son dakika golü ile bir puana razı oldu.
  • Karşıyaka evinde Konyaspor'a yenilmesiyle play-off için avantajını kaybetti.
  • Göztepe Gaziantep BB deplasmanında 4-2 galip gelerek Tavşanlı ve Denizli'nin puan kaybettiği, Giresun'un da kazandığı hafta kabus yaşamaktan kurtuldu.
  • Tavşanlı bu sezon 3. teknik adamını aramaya başladı.
  • Ç.Rizespor'lu Bikoko Bank Asya'da 100.maçına çıktı.

İşte Haftanın 11'i 

0 yorum:

  © Blogger template 'iNY' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP