5 Mar 2012

Bu da Tepilir mi? - Göztepe 0 - 1 Akhisar Bld.

Aşağıdan Giresun, Sakarya birer puanla dönmüş, yukarıdan Tavşanlı, Denizli mağlupken olası bir 3 puanla 2 sıra yükselebilecek iken bu mağlubiyet -her zamanki gibi- büyük bir fırsatı tepmek oldu.


Maça iki tarafta dengeli ve rahat başladı.Sert ve çekişmeli bir ortasaha mücadelesi izledik.38'den sonra Akhisar'ın açılmasından yararlanan Göztepe gol pozisyonları buldu ancak gol vuruşlarındaki etkisizliğiyle ilk yarının sonunda İlhan Şahin ile bulunan mutlak gol fırsatından yararlanılamadı.


İkinci yarının nasıl olacağı ilk yarının sonundan belliydi.İki takım da birbirlerinin açıklarından faydalanarak gol pozisyonu aradı ve güçler birbirine eşitti, bir nokta dışında; "bitiricilik".Göztepe'deki temel sorun belli.Birinci ve ikinci bölgedeki oyun ve oyuncu kalitesi her Bank Asya takımıyla aynı düzeyde, topun üçüncü bölgeye taşınması da öyle.Ancak nedense Göztepe'li futbolcular topa gol olacak şekilde vuramıyorlar.Göztepe'nin bu sorunu da  son 6 maçta 5 gol atmasıyla daha da belirginleşti.Maalesef bu kadro kalitesiyle de sezon sonuna kadar böyle gidecek.


Bu tepilen fırsata gereksiz kart gören Ömer Ateş'in de etkisi büyük.Ömer'in geçen Bolu maçındaki performansıyla göz doldurduğunu yazmıştık ama takımını 10 kişi bırakması mağlubiyeti getiren nedenlerden.
Ayrıca golde ortayı açan oyuncuyu kesemeyen, koşamayan kaptan İlhan'ın da kulağının çekilmesi gerekiyor.
Bu mağlubiyet ile Göztepe'nin bir üstündeki Denizli ile puan farkı 1, alt taraftaki Giresun ve Sakarya ile 6'da kaldı.


Küme potası ile arayı açma fırsatını sayısız kere tepen Göztepe'nin bu fırsatı da tepmesine şaşırmamalı..Seneye mutlaka etkili şutları olan bir golcü alınmalı ey transfer komitesi..

Dipnot: Aydın Karabulut'un takımdan gönderildiği konuşuluyor, yazıyı yazdığım sırada net bir bilgi yok ancak zaten kendisi "yırtık" giyimiyle Güzelyalı cafelerinde hergün gözümün önündeydi zaten sövmemek için zor tutuyordum kendimi enazından Güzelyalı'dan gitmiş olur..

0 yorum:

  © Blogger template 'iNY' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP