6 Oca 2012

Adı Sadece Alper Değil Bu Muammanın

Alper Potuk.. Rıza Çalımbay'ın verdiği şansı çok iyi değerlendirerek içindeki cevheri gösteren, milli takımlarımıza umut veren, nadir çıkardığımız box to box ortasaha mevkisine 10 yıllık garanti olarak baktığım adam.


Son zamanlarda zannımca Alper'in futbolculuğundan çok bu transfer muammasıyla akıllarda kalacak gibi.


Alper başarılı ve gelecek vaat eden bir oyuncu, Fenerbahçe de büyük bir kulüp ve yaşadığı sıkıntılı dönemden geleceğe yönelik transferlerle, hem şimdiyi hem de geleceği kurtarmak istiyor.Buraya kadar herşey doğal.


Ardından haberlerin ardı arkası kesilmedi, kimisi Alper ücretinde iyileştirme istiyor dedi, başkan sattık hayırlı olsun dedi, Bekir İ. çıktı Alper bize katkı yapacak dedi, kimisi Alper Bank Asya'ya düşersem serbest kalırım diyor dedi, kimisi menejer payı..Ne Fenerbahçe cephesinden resmi bir açıklama geldi ne de Alper'den.Son olarak takımlar bonserviste anlaşamadı denildi.Ardından bugün Alper'in Eskişehir'e dönüp 4 yıllık sözleşme imzaladığı duyuruldu.Şimdi Alper büyük umutlarla gittiği İstanbul'dan eli boş ve darmadağın bir biçimde döndü Eskişehir'e.Taraftar ise İstanbul'lu bizden değil nidalarında..Alper'in ikinci yarı performansı nasıl olacak bu da bir merak konusu.
Peki bu neden oldu?


Bunun nedenleri oldukça açık; ülkemizde gerek oyuncu satmak isteyen kulüplerin istedikleri astronomik ücretler, gerek büyük takımların oyuncuları speküle etmeleri, gerekse oyuncunun verdiği demeçlerle takımına olan sözleşmesine sadık kalmaması ile iç transfer tam bir rezillik halini alıyor.Süleyman Hurma ve İlhan Cavcav'ın başı çektiği bu rezilliğin zirvesine malumunuz Mehmet Topuz olayıyla ulaştık.
Bu rezillik ne zaman son bulur bilinmez ama futbolseverleri iç transferden soğuttuğu şüphesiz.Arada harcanan futbolcuları ve boşa giden milyonları saymıyorum bile.
Umarım nice Alperler bu yolda harcanmaz..

0 yorum:

  © Blogger template 'iNY' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP