6 Oca 2012

Sürpriz Golcü'den Transfer Önerileri #2 - Semir Štilić

Geldik listemizin 2. oyuncusuna.Aslında Stilic ve Rudnevs tek bir başlık altında ele alınabilirdi.Fatih Terimin deyimiyle "ikili paket" olarak.Ancak ikisini de uzun uzadıya anlatmaktan, onları izlemek kadar keyif alıyorum.


Semir Stilic Kimdir?


Tam Adı: Semir Štilić
Uyruk : Bosna-Hersek
Mevki : Ofansif Orta Saha (Orta-Kanatlar)

Yaş : 24 (1987)
Kulüp : Lech Poznan
Değeri : 2,7 Milyon Euro




Neden Semir Štilić?

Stilic, profesyonel futbola 2005 yılında FK Željezničar kulübünde başladı ve burada geçirdiği iki sezonda U21 milli takımına seçildi ardından Lech Poznan'a transfer oldu.Polonya'daki ilk sezonunda uyum sıkıntısı yaşamadığını gösterdi ve buradaki performansıyla Bosna-Hersek A milli takımına çağrıldı.Oyuncu halen bir çok Alman takımının transfer gündeminde.



Oyuncu özellikle modern futbolda çok aranan "takımın beyni" olma görevini çok iyi üstleniyor.Atıyor, attırıyor.Koşuyor ve bana göre en önemli özelliği olan nitelikli ve isabetli paslarıyla ön plana çıkıyor.Üstün bir teknik ve menal kapasiteye sahip.Kafasını kaldırıp oynayanlardan.Bu açıdan onu ben Guti'nin veliahtı olarak görüyorum.(Oyuncu takımında14 numaralı formayı giyiyor, bkz. Guti )Ayrıca etkili ortaları ile duran topları karşı takımın korkulu rüyası haline getirebiliyor ya da direkt frikikçiliğini konuşturabiliyor.Alex mevkisinde bir Selçuk İnan düşünün.

Yine aynı Polonyalı arkadaşım Stilic'in taraftarın sevgilisi olduğunu, tek eksi yanının 75 ten sonra geriye pek koşamadığını söyledi.

Geçen gün bir medya kuruluşunda Stilic'in Galatasaray ile anıldığını duydum.Fatih Terim'le birlikte Stilic daha da başka olacaktır.Umarım transfer olur.


Bana İstatistikle Gel Arkadaşım diyorsanız ;
  • 2008-2009 49 Maç 15 Gol 13 Asist
  • 2009-2010 32 Maç 2 Gol 11 Asist
  • 2010-2011 49 Maç 9 Gol 11 Asist
  • 2011-2012 18 Maç 1 Gol 7 Asist


Getir Kasedini Görelim diyorsanız ;
Stilic'in internette pek az videosu var, elimde Lech Poznan'ın çoğu maçı var ama birçok maçtan kes kopyala bayağı bir uğraştırıcı oluyor.Boş bir zamanımda özgün videomu paylaşacağım.


0 yorum:

  © Blogger template 'iNY' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP