29 Oca 2012

Dev Derbi Öncesi Son Analiz

Bu sezon yaklaşık 8 yıllık hasret sona erdi ve Ege'nin en büyük, Türkiye'nin, hatta dünyanın sayılı derbilerinden sayılan Karşıyaka-Göztepe derbisine yazımı ele alırken son 17 saat kaldı.
Başta Karşıyaka stad bölümğ %50-50 olacak demişti ancak Çarşı'nın tepkisi üzerine ilk maçtaki gibi deplasman ekibine kale arkasında stad'ın %5 lik dilimine tekabül eden 2500 Göztepe bileti 1saat içerisinde tükendi.
Derbiye yakışmayan ilk hareket bilet fiyatları.Karşıyaka'nın tribünde beklenenden az olacağı kesin.Nedeni ise fahiş bilet fiyatları.Bunlar işin teknik tarafları.Biraz da sportif açıdan bakalım.


Karşıyaka Mustafa Uğur yönetiminde oyuncuları iyi tanıyıp, takıma direkt yerleştirip oynayabilecek oyuncuları da devre arasında kadroya katınca kriz sürecini atlattı sayılır.Ancak Göztepe'de durum pek iç açıcı değil.Tribünün Aydın'a tepkisi son Denizlispor maçında etkili oldu ve ikinci yarı müthiş bir oyun çıkardı.Genel oyun açısından ise takımın hali içler acısı.Takımda kesinlikle gol sorunu var ve bunu en azından bu derbideki kadronun çözmesi çok zor.Ama camia maça kenetlendi ve zor anlardaki imdat frenini çekeceği maç bu maç olabilir.Cihat Arslan'ın kadro sıkıntısı çekmesi üzerine Korhan ve Evren'in cezalı oluşu, yeni transferler Önder, Abdullah ve İbrahim Şahin'i bu maçta 11de sürmesine neden olabilir.Yeni alınan Ali Kuçik'in yetişememesi ise büyük kayıp.

Göztepe'nin durumu Karşıyaka'ya oranla şu anda zor olsa da, derbilerin atmosferinde herşey değişebilir.Kısır bir oyun olacak gibi ancak yine de pozitif düşünüp iyi bir oyun ve adına yakışır büyük bir derbi bekliyorum.

0 yorum:

  © Blogger template 'iNY' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP