18 Oca 2012

Uyan Uyan Gürsel Kaptan Topçuların Haline Bak!

Efsane özlenmişti, öylesine dolu dolu gelmişti ki Bank Asya'ya adı şampiyonluk adayları arasında geçiyordu.Süper Lig tecrübeli ve taraftarı heyecanlandıracak isimler alındı.Olmadı, olmuyor.

Özcan Kızıltan'a yüklenildiğinde sorunun onda olmadığını düşünüp, Özcan Hoca'yı savunanlardan biriydim.
Sezonun ikinci yarısının ilk maçında da yağmura ve rüzgara rağmen stad kalabalıktı, Cihat Arslan ile yeni bir başlangıç yapılacağına inanıyorduk ancak bu ilk maçtaki performansla değişen hiçbir şey olmadığını gördük.
Sorun hocalarda değil,sorun takımın ta kendisinde..Sahada bedenen bile zor oynayan futbolcularla Göztepe dibe vuracaktır.Tribünde bunun farkında ve yaklaşık 15 dakika "Uyan Uyan Gürsel Kaptan Topçuların Haline Bak" tezahüratları yükseliyor.

Nedenleri teker teker anlatalım ;

1 - Ardı Arkası Kesilmeyen Sakatlıklar
Sezon Başından beri Aydın Karabulut, Gürhan, Korhan -Yasin Avcı'dan hiç söz etmiyorum- derken son iki maçımıza 16 kişi ile gitmiştik.Hatta Cihat Arslan Halil'i A takıma almasaydı bu maçta dahi kadroda açık kalacaktı.Rotasyon bile yapma imkanı olmayan bir ekibin durumu ortada.


2 - "Fos" Transferler ve Yetersiz Kadro

Yine başı Aydın Karabulut'un çektiği, Süper Lig tecrübeli isimlerin gelişi sadece taraftarı heyecanlandırmakla kaldı.Sahada adeta yoktular.Aydın'ın sakatlık öncesi bir var bir yok oyunu, sakatlıktan sonra hiç yok oldu.Özcan Kızıltan ile sorunu olan Tsubasa Tayfun(Özkan)'ın gönderilmesinden sonra yerinin bir türlü doldurulamayışı az gol atan ve bu yüzden puan tablosunda da kısırlaşan bir takım ortaya çıktı.Bismark Idan ise tam bir fiyasko.Agbetu, Jallow, Akaminko gibi farklılık yaratacak yabancı transfer etmek olay, zenci almak değil.Bunda transfer komitesinin başında olan, gün itibariyle de istifasını vermiş Ali Gültiken'in de payının olduğu kanısındayım.



Bank Asya'nın da desteğiyle son yıllarda ligin değeri ve oyuncu kalitesinde büyük artış meydana geldi.İşler eskisi gibi değil ve çekişme hatsafhada.Bu nedenle takımların geniş ve nitelikli bir kadroya sahip olması gerekiyor, ancak bu ikisi de Göztepe'de olmayan özellikler.Diğer ekipler doludizgin transferler yaparken, Göztepe devre arasında şimdilik 2 oyuncuyla yetindi.Sonumuz hayırlı olsun...



Devamı gelecek..

0 yorum:

  © Blogger template 'iNY' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP