3 Şub 2012

Ara Transfer Döneminin Ardından Kısa Kısa

Ara transfer döneminin bitmesiyle kimi takım istediğine ulaştı, kimi ulaşamadı, kimi ise elindekini kaybetti.Bu yazımda kısa kısa incelemelerle ara transfer dönemini özet geçeceğim.
Ön Plana Çıkan Transferler

Önder Turacı (Serbest => Göztepe)
Yarım sezondur bir takımla anlaşamayan tecrübeli yıldız, bir sürpriz yaptı ve Bank Asya'ya transfer oldu.Göztepe için hem reklam hem de takım açısından gereken bir transfer.Form açığını kapattığında verimini ortaya koyacaktır.Hayırlı olsun.


Moussa Sow (Lille  => Fenerbahçe)
Emenike ve Niang'ın gidişi bütün umutları Bienvenu'ye yıkmıştı ancak ona biraz süre tanınması gerekiyor.Ancak Fenerbahçe'nin bu zaman zarfındaki puan kayıplarına tahammülü yok.Bu nedenle kendini ıspatlamış bir golcü şarttı.Lille'nin Avrupa macerasının bitmesi de bu transferde para kadar etkili oldu tabiki.Fenerbahçe'nin gol açığı kapanacağa benziyor.Hayırlı olsun.
Geleceğe Yönelik Transferler
Kevin De Bruyne (KRC Genk => Chelsea)
De Bruyne, yükselişe geçen Belçika futbolunun son meyvelerinden biri.Hakkında pek spekülasyon çıkmamasına şaşırırken, bir anda Chelsea'ye transfer olduğunu öğrendim.Ona biraz zaman tanınması gerekebilir.Şampiyonluktan uzaklaşan Chelsea ona tam bu zamanlarda bu şansı tanayabilir.Doğru zaman, doğru isim. 
Anı Kurtaran Transferler
Necati Ateş (MP Antalyaspor => Galatasaray) 
Shaqiri peşinde koşan Galatasaray'da Terim ile yönetim arasında ince bir duvar olduğu aşikar.Santrafor diye bağıran Terim'e son saniyede Necati transferiyle biraz olsun rahatlattı.Necati'nin kalitesi tartışılamaz ancak ileride Avrupa da düşünülürse bu takımda as oynayamaz.Bu sezonu kurtarır.Yerli oluşu da avantaj.
Şampiyonluğu Getiren Transfer
                                      Thiago Motta (Inter => PSG)
Şampiyonluk yarışında zaten büyük silahlarını puan tablosuna yansıtan PSG, Marsilya'dan Lucho'nun da gidişinin üzerine büyük avantaj sağladı.Zayıf halka ortasahadaki açığını tecrübeli Motta ile kapatması şampiyonluk yolunu büyük ölçüde açtı.
Nokta Transfer
Lucho Gonzalez (Marsilya => Porto)
Porto Avrupa'nın futbolcu ve teknik adam fabrikalarından biri.Ancak bu sene Falcao'nun ve Villas Boas'ın da gidişiyle takımda sessiz bir çöküş başladı.Marsilya'da sorunları olan maestro tekrardan ait olduğu yere döndü.Porto'da sazı ele alacaktır.

Açığı Kapatan Transfer
Carlos Kameni (Espanyol => Malaga)
Her sezon adı birkaç takımla geçen Kameni, nihayet ilaç olacağı bir yere transfer oldu.La Liga'ya çok sağlam bir kadroyla girmesine rağmen Willy'nin leblebi gibi gol yemesi nedeniyle çok farklı bir yere sürüklendi.Ligi iyi tanıyan, iyi bir kaleci aldılar.Hayırlı olsun.
Başka Bahara Kalan Transfer
Xherdan Shaqiri (Basel => Galatasaray)
Ünal Aysal'ın ve taraftarın çok istediği genç yıldız Shaqiri'yi Basel kopardıkça koparma çabalarına girince bu transfer yattı.Umarım bu yetenek yazın ligimizde olur.
Carlos Tevez (Man. City => PSG)
City'de istenmeyen adam Tevez'in durumu malum.Tevez gibi oyuncunun bu durumda olması futbol adına kötü bir durum.Keşke PSG'de olsaydı.
Kurtuldum Dedirten Transfer
Maxwell (Barcelona => PSG)
Barcelona'da yedek kulübesine mahkum olan Maxwell'in harcanmasına çok üzülüyordum.Tam etkili olabileceği bir takıma transfer oldu ve yedek kulübesinen kurtuldu.  
Acele Transfer
Necati Ateş (MP Antalyaspor => Galatasaray)
Şükür Kavuşturana Dedirten Transfer
Roman Pavlyuchenko (Tottenham => Lokomotiv Moscow)
Pavlyuchenko-Rusya flörtü yaklaşık bir yıldır sürüyordu.Rusya'daki bu büyük transfer yarışına Lokomotif de etkili bir isimle katıldı.Rusya'da bekleneni verir.
Bomba Transfer
Balazs Dzsudzsak (Anzhi => Dinamo Moskova)
Rusya'da büyük bir transfer yarışı var demiştik.Bunu başlatanların başında Dinamo Moskova geliyor.Dzsudzsak sakatlıktan dolayı pek forma giyemese de kalitesi ortada.Transfer Rusya'da büyük yankı buldu.
Theofanis Gekas (E.Frankfurt => Samsunspor)
Küme düşme potasında olan Samsunspor, hem taraftarının gönlünü almak hem de ligde üst sıralara yükselmek için etkili bir golcü arıyordu.Gekas ligimizdeki ilk "harbi" Yunan golcüyü getirdi.Etkili olduğu ve olacağı kuşkusuz.Ligimize renk kattın, hoşgeldin Gekas !
Takıma Nefes Aldıran Transfer
Theo Lewis Weeks (Bonservissiz => Göztepe)
Savunmadan atağa top aktarmada sıkıntı çeken Göztepe, Türkiye liglerinin en çok koşan topçusunu alarak bu sorunu çözeceğe benziyor.Ortasahaya bir soluk aldırdığı kuşkusuz.
Papiss Cisse (Freiburg => Newcastle)
Cisse Freiburg'taki misyonunu tamamlayalı baya bir süre geçti.Hakettiği bir takımda forma giymesinin zamanı gelmişti.Newcastle'nin yeni Carroll'u olacak.
Cihan Yılmaz (Serbest => Karşıyaka)
Cihan Rıza Çalımbay ile yaşadığı sorunlar nedeniyle serbest bırakılmıştı.Karşıyaka ise 100.yılında hayal kırıklığına uğrattı.Cihan'ın yuvaya dönüşüyle Karşıyaka tekrar yükselişe geçti.
İki Tarafında Karlı Çıktığı Transfer
Mehmet Yıldız (Eskişehirspor => K.Karabük)
Mehmet Yıldız, yaşadığı büyük sakatlıktan sonra büyük hayal kırıklığına uğratmıştı.Es-Es'te bekleneni veremeyen oyuncu, ligde sıkıntılı günler geçiren K.Karabük'e gitmesiyle tekrardan eski kimliğini hatırladı ve formaya kavuştu.Karabük ise iyi bir santrafor kazandı.
Ara Transferin Parlayan Takımı
                                                         QPR
Ligde küme potasının sıcaklığını hisseden QPR, kadrosunu güçlü ve kendini tekrardan ispatlamak isteyen isimlerle takviye etti.Taiwo, Cisse, Zamora ve Onuoha gibi isimlerle iddialı konumda olacaktır.
Ara Transferin Kan Kaybeden Takımı
                                                           Marsilya
Lucho'nun gidişiyle şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldılar.Yerini dolduramadılar bile.

0 yorum:

  © Blogger template 'iNY' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP