27 Şub 2012

Sil Baştan : Milli Takım

Futboldan anlayan kişilerin beklediği nihayet oldu.Milli takımlarda o beklediğimiz büyük revizyon başladı.Üç büyüklerin yerli karması olan milli takım yavaş yavaş gereken şekline Avcı'nın revizyonu ile bürünmeye başladı.

Abdullah Avcı'ya bu anlamda saygım ve güvenim sonsuz.Tecrübesi ortada bir isim.87 jenerasyonu ve daha sonraki jenerasyonları da iyi bilmesi geleceğin milli takımını kurması için büyük bir artı.Ayrıca bu işi severek, büyük bir sorumluluk olarak bilerek ve iyice odaklanarak yapıyor.Oğuzhan Özyakup, Cüneyt Köz gibi isimleri milli takıma kendisi gidip kazandırarak da bunu gösterdi.Kimileri gibi ben onu Arap sandım (!) demiyor.Umarım Kerim Frei'yi de milli takımımıza kazandırır.

Ayrıca aday kadrodaki en yaşlı isimin 1983 doğumlu Umut Bulut olduğunu da söylersem takımdaki gençleşmenin boyutunu tam olarak anlatmış olurum sanırım.


A Milli Takım aday kadrosuna şu futbolcular davet edildi:
ADI SOYADITAKIMI
1- CENK GÖNENBEŞİKTAŞ A.Ş.
2- SİNAN BOLATSTANDARD LIEGE
3-TOLGA ZENGİNTRABZONSPOR A.Ş.
4-EREN GÜNGÖRKAYSERİSPOR
5- GÖKHAN GÖNÜLFENERBAHÇE A.Ş.
6- HASAN ALİ KALDIRIMKAYSERİSPOR
7- İSMAİL KÖYBAŞIBEŞİKTAŞ A.Ş
8- ÖMER TOPRAKBAYER 04 LEVERKUSEN
9-SERDAR AZİZBURSASPOR
10- SEMİH KAYAGALATASARAY A.Ş.
11-SERDAR KESİMALFENERBAHÇE A.Ş.
12- ALPER POTUKESKİŞEHİRSPOR
13- ARDA TURANCLUB ATLETICO DE MADRID
14- CANER ERKİNFENERBAHÇE A.Ş.
15-MEHMET EKİCİSV WERDER BREMEN
16- MEHMET TOPALVALENCIA C.F.
17-NECİP UYSALBEŞİKTAŞ A.Ş.
18-NURİ ŞAHİNREAL MADRID CF
19- OLCAN ADINTRABZONSPOR A.Ş.
20- OLCAY ŞAHAN1.FC KAISERSLAUTERN
21- SELÇUK İNANGALATASARAY A.Ş.
22-SONER AYDOĞDUGENÇLERBİRLİĞİ
23- TUNAY TORUNHERTHA BSC BERLIN
24- UMUT BULUTTOULOUSE FC
25- MEVLÜT ERDİNÇSTADE RENNAIS FC
26- MUSTAFA PEKTEMEKBEŞİKTAŞ A.Ş.
27- BURAK YILMAZTRABZONSPOR A.Ş.


Son ümit milli kadromuzdan 5 isim A milli takıma terfi etti. 
Tam istediğim ve beklediğim kadro.Tahminlerimden tek eksiğim Serdar Kesimal yerine Egemen Korkmaz.Kadroya dahil edilen yeni isimlere kısa kısa değinecek olursak;

Semih Kaya : Fatih Terim'in Galatasaray'a dönüşüyle Galatasaray'daki değişim ortada.Fatih Terim'in yeni prenslerinden Semih, Servet gibi kendini ispatlamış milli takım stoperinden hem Galatasaray'da hem de milli takımda formayı söküp aldı.Sürekliliği ve savaşçılığı ile ön plana çıkıyor.Ujfalusi gibi bir tecrübeden de birçok şey öğreniyor.

Hasan Ali Kaldırım :İki kişiye (H.Balta, İ.Köybaşı) bağlı ve istikrar sağlayamadığımız sol bek mevkiinde güzel bir alternatif ve geleceğe dönük iyi bir yatırım olacak Hasan Ali.Çok potansiyelli ancak eksikleri var.Avcı ile birlikte düşe kalka bunları da kapatacaktır.

Alper Potuk - Necip Uysal : Ligimizin en gözde box to box oyuncularından ikisi, 10 yıl milli takıma hizmet verebilecek, belki de kaptanlığa kadar yükselebilecek potansiyelleri var.Avcı onlar için bu yaşlarında büyük bir şans olabilir.

Olcay Şahan : Takımı yükselemese de o bu sene Bundesliga'ya yükseldi ve istikrarlı bir grafik çiziyor.A2 milli takımından da hatırlıyoruz kendisini.Son milli maçlarda ortasahamızda atağa yönelik bir "ölülük" vardı.Avcı bunu atmak istiyor ve bunun için de Olcay'ı deniyor.Umarım yükselen grafiğini ay-yıldızlı formamızda da gösterir.

Soner Aydoğdu : Gelelim aday kadromuzdaki plaseye.Olcay'ı anlatırken de bahsettiğim ortasahamızın atağa yönelik ölülüğü atmak isteyen Avcı'nın denediği isimlerden biri.Ümit milli takımda da, son iki sezondur Gençlerbirliği'nde de çok başarılı.Teknik ve oyun zekası üst düzeyde.Yani içinde bir Selçuk İnan bir de Sergen Yalçın barındırıyor.Fuat Çapa'nın "Sadece çalıştığım değil, izlediğim kadarıyla da en yetenekli oyuncu" dediği Soner, takımında daha çok atağa yönelik oynuyor.Akıl dolu pasları ile de rakip takıma zor anlar yaşatıyor.

Mustafa Pektemek : Nihayet şansı tuttu ve sürekli oynamaya devam ediyor.Forvet kıtlığı çeken milli takımımızda pişmesi gereken önemli isimlerden biri.
Tabiiki bunun bir hazırlık maçı olduğunu ve Avcı'nın biraz da oyuncuları ölçüp tartmak için kurduğunu da unutmayalım.Yani klasik milli takımımızdan kadroya dahil edilecek birçok oyuncu elbette olacaktır.Tabiiki sadece sahada iyi olmak milli formayı haketmek anlamına da gelmez.Onun bir ruhu, edebi vardır.

Dipnot: Volkan Demirel twitter hesabından "çoluk çocuğu milli takıma almış" açıklamasını yapmadığını açıkladı bu nedenle yazıda büyük bir düzenlemeye gittiğimi de belirteyim.Bunu söyleyerek iyi yaptı yoksa bütün okları üzerine çekecekti.

0 yorum:

  © Blogger template 'iNY' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP