12 Şub 2012

Sürpriz Golcü'den Transfer Edilesi Gençler # 1 - Selim Ay

Konyasporluyuz.com'dan alıntıdır.
Bank Asya 1.Lig'in son yıllardaki yükselişi takdire şayan.Bank Asya menşeili birçok genç Süper Lig'de parlamaya devam ediyor.Ersan Gülüm, Kemal Tokak gibi isimlerin ardından bunlardan daha potansiyelli bir isimle karşınızdayım, Selim Ay.


Selim'in hikayesine kısaca değinecek olursak; futbola Antalya Kepezspor'da başladı.Ardından takımı Sidespor'a satılınca burada oynadı.Side'de Konyalı scoutların dikkatini çekti ve 16 yaşında Konyaspor'a transfer oldu.Bu sezona kadar genelde A2 takımında oynayan Selim'in şansı, bu sezon Konyaspor'un transfer yasağının olması nedeniyle döndü ve A takıma alındı.Bu sezon A takımın hakkını verdi, ligde hiç maç kaçırmadı, her maç ilk 11'de başladı.Ligin göze batan stoperlerinden.
Selim'in ikinci bir şansı ise savunmada Erdinç Yavuz gibi ligin tozunu tutmuş, büyük takım görmüş, kaliteli bir oyuncuyla partner olması.Selim, Erdinç'ten çok şey öğreniyor.


Selim standart bir stoperden çok daha fazla özellikli olması ve daha da potansiyelli oluşu beni onun adına umutlandırıyor.

Selim Ay kimdir?
Tam Adı: Selim Ay
Uyruk: Türkiye
Mevki: Stoper
Yaş: 20 (1991)
Kulüp: Konyaspor
Değer: 250 Bin Euro


Neden Selim Ay?
Selim'in standart bir stoperin sahip olduğu özelliklerin üzerine, oyunu iyi okuyup geriden oyun kurabilme, skora etki edecek akıl dolu paslar verebilme gibi özellikleri var.Ayrıca kademelere de girişi gayet iyi, yerinde.20 maçta sadece 3 sarı kart görmesi de soğukkanlığının göstergesi.Selim'li Konyaspor'un bu sezon 20 maçta 13 gol yediğini de unutmadan belirtelim.Kemal Tokak ve Ersan Gülüm'den kat be kat iyi olacak potansiyeli var.Mentali yüksek, geleceği olan, savunmada sigorta olacak bir isim arayanlara..

yesilbeyazaski.blogspot' tan alınıp düzenlenmiştir.

Sürpriz Golcü & Yetenek Avcıları

0 yorum:

  © Blogger template 'iNY' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP